Joy Donné

Joy Donné (1974) behaalde in 1997 een masterdiploma rechten aan de KULeuven. Na zijn studies in Leuven volgde hij een specialisatiejaar Economisch en Zakelijk Recht aan de Sorbonne in Parijs. Later trok hij naar Argentinië om aan de universiteit van Torcuato Di Tella in Buenos Aires een master in Financiën te behalen.
 

Kabinetschef

In 2014 ging Joy aan de slag voor N-VA. Van oktober 2014 tot december 2018 was hij kabinetschef Veiligheid en Binnenlandse zaken van vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon, naast Herman De Bode, die kabinetschef Algemeen Beleid werd. Bij het vertrek van De Bode in augustus 2016, combineerde Joy beide functies tot de val van de Regering-Michel I in december 2018.
 

Volksvertegenwoordiger

In mei 2019 werd Joy verkozen als federaal parlementslid in opvolging van Zuhal Demir, die minister werd in de Vlaamse Regering. In de Kamer zetelt hij als vast lid in de commissies Financiën en Begroting, Grondwet en Institutionele Vernieuwing en Vast Comité P & I. Bovendien is hij ook plaatsvervangend lid in de commissies Binnenlandse Zaken, Economie, Consumentenbescherming en Digitale Agenda en Parlementaire vergadering van de Organisatie voor de Veiligheid en de Samenwerking in Europa.

Medewerkers

Robin Vandendriessche

Persoonlijk medewerker